استراتژیکسب و کار

استراتژی دلتا

استراتژی دلتا یا مدل استراتژیک دلتا یک چارچوب استراتژیک است که می تواند به مدیران برای تدوین و پیاده سازی استراتژی های اثربخش در شرکت برای ایجاد مزیت نسبت به مشتریانشان یاری برساند. این مدل توسط دو امریکایی به نام های دین ویلد Dean Wilde و آرنولدو هاکس Arnoldo Hax ایجاد شده است. ویلد یکی از پایه گذاران شرکت دین و شرکا Dean & Company می باشد و هاکس هم با دانشگاه MIT / Sloan School of Management شناخته می شود.

در استراتژی دلتا ، موقعیت مشتری در مرکز مدیریت می باشد. از آنجا گزینه های اولیه برای ایجاد وفاداری مشتری جستجو می گردند. در آن استراتژی هایی توصیف می شوند که در ارتباط ماندن با مشتری را شکل می دهند. این مدل باعث می شود تا مدیران استراتژی های شرکتی اثربخش خلق کنند تا نسبت به بقیه مشتریان را بهتر جذب کنند.

فروشگاه موج کوه

چهار عنصر در استراتژی دلتا

با یک نگاه به راه حلهای جامع برای مشتری ، مدل دلتا شامل ۴ عنصر زیر می شود:

مثلث استراتژیک

با نگاه به بهترین محصول ، راه حل مشتری و قفل سیستم system lock-in ، یک موقعیت استراتژیک را می توان تعریف کرد ، که براساس سودآوری شکل گرفته است. محصولات برتر به نیازهای مشتری پاسخ می دهند و بنابراین یک راه حل برای چیزی که آنان به دنبالش هستند ارایه می نماید.

استراتژی دلتا

هماهنگی Coordination

با ایجاد هماهنگی بین این سه گزینه استراتژیک با فعالیت های کسب و کار ، یک سازمان قادر به نوآور بودن ، مشتری محوری ، و کار اثربخش تر خواهد بود. با باز بودن نسبت به تغییرات و پیاده سازی اینها در استراتژی شرکت و توسعه محصول ، مشتریان رضایت بیشتری خواهند داشت.

فرآیندهای هسته ای

هماهنگی مهمترین فرآیندهای شرکت با استراتژی انتخابی باعث جلوگیری از نتیجه متوسط می شود. استراتژی دلتا فرآیندهای هسته ای یک سازمان را مشخص می کند ، و به آن اجازه می دهد تا به موقعیت های متغیر به صورت ادامه دار واکنش دهد تا آسانتر به موقعیتهای استراتژیک دست یابد.

متدهای ارزیابی

ارزیابی برای مدیریت ؛ ارزیابی و معیار گذاری باعث می شود که بررسی های اجمالی در تمرکز قرار بگیرند و به سازمان اجازه دهند تا هر جا لازم است تعدیل انجام شود.

پنج عامل موفقیت در استراتژی دلتا

مدل دلتا مخفف پنج عامل موفقیت است که برای ارتباط خوب با مشتری لازمند. این عوامل شامل

  • داده Data
  • بنگاه اقتصادی Enterprise ، سازمان Organisation
  • رهبری Leadership
  • اهداف Targets
  • تحلیل Analyses

می باشند که در زیر به صورت خلاصه توضیح داده می شوند:

اطلاعات و داده ها

داده های در دسترس و با کیفیت به شکل اطلاعات اولین نیازمندی هستند. رشد اینترنت و تکنولوژی های ای-بیزینس و…اجازه می دهد تا راهی جدید برای نزدیک شدن به مخاطبان هدف و البته مشتریان به دست آورد. اطلاعات برای ایجاد تحلیل لازم است. اطلاعاتی که توسط شرکت تهیه و جمع آوری می شود بایست کامل و مستحکم باشند تا قابل اعتماد واقع شوند.

مرتبط : استراتژی دیجیتال

سازمان بنگاه اقتصادی

داشتن یک رویکرد شرکتی گسترده حایز اهمیت است. بدون در نظر گرفتن اندازه یک سازمان ، اطلاعات باید برای همه قسمت ها و لایه های سلسله مراتبی در دسترس باشند. به علاوه ، این ممکن است که اطلاعات به طور گسترده در دپارتمان های مختلف در دسترس قرار بگیرد و به معنای آن خواهد بود که همه کارکنان و بخش ها می دانند که چه چیزی در جریان است و وظیفه آنان در نتیجه چه خواهد بود.

مرتبط : مدیریت استراتژیک

رهبری

هرسازمانی به رهبری نیاز دارد. هر بخش باید هدایت شود. این تنها راهی است که اجازه می دهد تصمیم گیری بر اساس واقعیتها انجام شود. این وظیفه رهبران است که تصمیمات را بر اساس واقعیت ها و نه بر اساس قضاوت اتخاذ نمایند. چرا که مسئولیت با رهبر است ، این اجازه کار کردن ساختارمند را می دهد که باعث ایجاد مزیت برای مشتریان می شود.

مرتبط : رهبری استراتژیک ، رهبری در بحران

اهداف

ایجاد اهداف شفاف باعث می شود که هر کسی در سازمان بداند که چه کاری بایست انجام بدهد.

هدف نباید روی هوا باشد ، بلکه بایستی بر اساس یک نقشه شکل بگیرد. بیشترین ارزش بالقوه برای یک هدف می تواند درون ذهن ایجاد شود. این میتواند باعث رسیدن به موفقیت گردد. البته منابعی مانند زمان ، پول ، کارکنان نیز حایز اهمیتی زیاد هستند. با این وجود ، تلاش برای یک نتیجه خوب بدون هدف غیرممکن خواهد بود.

تحلیل

با ابزار تحلیل ، یک سازمان دانش کافی درباره آنچه که انجام می دهد و همچنین میزان دستیابی به اهداف به دست می آورد. برای این هدف ، مدل های تحلیل باید ساخته و حفظ شوند. بنابراین لازم است که تکنیک ها ، الگوریتم ، مدل هایی که قرار است استفاده شوند بر اساس تناسب تعیین گردند. متعاقبا ، متخصصین شروع به ایجاد نرم افزار تحلیلی می کنند.

نیروهای مرکب

همه عوامل موفقیت بایست در استراتژی دلتا وجود داشته باشند. زمانی که یک عامل حذف می شود ، بر چهار عامل تاثیر گذاشته و تعادل از بین می رود. برای مثال بدون اطلاعات ، تحلیل و هدف گذاری تقریبا غیرممکن می شود.

علاقه مشتری در استراتژی دلتا

علاقه مشتری یک نقطه عالی در دیدگاه استراتژی دلتا هست. یک سازمان موجودیتش را به مشتریانش مدیون خواهد بود. همه فعالیت های کسب و کار بر اساس مشتری صورت میگیرند. . یک سامزان می تواند خودش را بر اساس عملکرد برتر متمایز سازد. وفاداری مشتری تنها با به دست آوردن دانش عمیق راجع به مشتری و ساخت رابطه نزدیک با وی تحقق می یابد.

مرتبط : استراتژی اقیانوس آبی

مجله ورزشی موج کوه

باشگاه ورزشی موج

۱.۵/۵ - (۲ امتیاز)

برچسب ها

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن