استراتژی

استراتژی so (قوت-فرصت) چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از مشهورترین ابزارها در مدیریت استراتژیک و استراتژی سازی تحلیل موقعیت یا SWOT است. در این روش به طور کلی به شناسایی دو بعد داخلی و خارجی سازمان یک کسب و کار پرداخته میشود.

در بعد داخلی موارد مورد شناسایی شامل نقاط قوت و ضعف سازمان بوده و در بعد خارجی هم تهدیدها و فرصت ها مورد ارزیابی قرار می گیرند. در نهایت در نتیجه این تحلیل شما به یک جدول ۲×۲ میرسید که فرصتها، تهدیدها و نقاط ضعف و قوت سازمان در آن قرار گرفته است.

فروشگاه موج کوه

اما تا به اینجای کار تنها چیزی که رخ داده فقط تحلیل است و ما انتظار داریم که یک تحلیل به نتیجه پیشنهادی دست یابد. یکی از روشهای استنتاج نتایج از تحلیل موقعیت مقایسه تک به تک هر کدام از این ابعاد با یکدیگر خواهد بود.

استراتژی so (قوت-فرصت) چیست

روبرو کردن فرصت ها و نقاط قوت یک سازمان به معنای کشف فرصت های جدید است. اینجا جاییست که یک سازمان می تواند در آن با احتمال بالاتری به سوی موفقیت پیش رود.

برای مثال فرض کنید که شما یک در سه زمینه مهارت دارید. شما یک فارغ التحصیل حسابداری هستید که از قضا مربی ورزشی بوده و در زبان انگلیسی هم مهارت دارد. این مجموعه به نوعی ترکیب نقاط قوت شما را شکل می دهد.

در طرف دیگر شرکت هایی در بازار ظهور یافته اند که نیازمند حسابدار با تسلط در زبان می باشند. ترکیب این فرصت با نقاط قوت شما یک مسیر یا استراتژی کاری را می تواند برایتان خلق کند. اینجا یک استراتژی so در سطح فردی شکل گرفته که می توانید آنرا دنبال کنید.

چند نمونه از فرصت ها در یک سازمان به شکل زیر می تواند باشد:

  • رشد روزافزون یک صنعت
  • ایجاد فضای کسب و کار مطلوب در یک بخش
  • امکان تامین مالی برای ارایه یک محصول جدید
  • داشتن سبدی از مشتریان که می توانند محصولات دیگری هم خریداری کنند.

چند نمونه از نقاط قوت به شرح زیر می تواند باشد:

  • دسترسی به ایده های جدید کارآفرینی
  • امکان تولید محصولات مکمل برای بازار موجود
  • وجود تیم های مختصص در یک بخش خاص از بازار یا صنعت

شما در حالی که باید همیشه مراقب تهدیدهای موجود باشید و موضوع دفاعی در این موارد اتخاذ کنید. باید نسبت به رفع نقاط ضعف بکوشید. اما در طرف دیگر استراژی SO میتواند فرصت یک پیشرفت به سمت جلو یا کسب نتایج مطلوب تر از انتظار باشد.

۴.۳/۵ - (۳ امتیاز)

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن