استراتژیبدون دسته بندی
موضوعات داغ

استراتژی تهاجمی چیست: تعریف و انواع

زمینه کاری مهم نیست، همیشه رقبا وجود خواهد داشت. تعداد بسیار کمی از شرکتها از امتیاز انحصار برخوردار هستند. به عنوان یک فعال در عرصه کسب وکار، برنامه شما همیشه داشتن یک مزیت رقابتی می باشد. در این مطلب پیرامون استراتژی تهاجمی و انواع آن بحث خواهیم کرد.

استراتژی تهاجمی چیست؟

استراتژی تهاجمی در زمانی به کار می آید که یک کسب و کار برای توسعه موقعیت خود در بازار، گامهای خاصی برای مقابله با رهبر بازار بردارد.

فروشگاه موج کوه

مشاغل و شرکت ها با ایجاد تمایز در محصول، ارایه آن با قیمت کمتر یا داشتن مزیت منابع، از مزایای رقابتی برخوردار میشوند. نکته ای که در هنگام پیگیری استراتژی رقابتی باید به خاطر داشته باشید این است که رقبا نباید توان مقابله با آن را داشته باشند.

برخی از مشهورترین استراتژی های تهاجمی شامل کاهش گسترده قیمت ها، طراحی خلاقانه برای جلب توجه و کمپین های بزرگ بازاریابی و تبلیغاتی می باشند.

یک استراتژی اثربخش تهاجمی برای شما یک لبه رقابتی در بلندمدت ایجاد میکند. استریکلند و تامپسون زمان لبه رقابتی را به سه دسته تقسیم می کنند:

  • دوره ساخت.
  • دوره سود.
  • دوره فرسایش.

دوره ساخت بسته به در دسترس بودن منابع می تواند طولانی یا کوتاه مدت باشد. اگر منابع در دسترس هستند، این دوره کوتاه خواهد بود، در غیر این صورت زمان بیشتری خواهد گرفت.

دوره سود، زمانیست که کسب و کار از مزایای رقابت بهره مند میشود. بسته به پیشنهاد خلاقانه شما این دوره می تواند کوتاه یا طولانی باشد.

دوره فرسایش زمانیست که رقبا راهی برای مقابله با پیشنهاد شما پیدا کرده اند. این به معنای پایان برتری رقابتی شماست.

استراتژی تهاجمی چگونه کار می کند؟

کسب و کارهای همیشه از استراتژی های تهاجمی و تدافعی استفاده می کنند. یک استراتژی تهاجمی شرکت را ملزم می کند تا منابع خود را به سمت بازارهای جذاب، سرمایه گذاری منابع بیشتر و تحقیق و توسعه سوق دهد.

چرا استراتژی تهاجمی مهم است؟

این استراتژی باعث میشود که شرکت به جای پیروی، روندی روبه جلو در بازار داشته باشد. تنهای شرکتهایی که نوآور باشند از این راهبرد استفاده می کنند. در زمان استفاده از استراتژی تهاجمی شرکت ها از تملک سایر کسب و کارها به منظور حذف رقبا استفاده می کنند. نقطه ضعف بزرگ این روش هزینه بری بسیار زیاد آن می باشد.

انواع استراتژی تهاجمی

حمله به جلو frontal

حمله به جلو یا حمله فرونتال زمانی است که شما با ارایه محصول، قیمت و کیفیت یکسان به رقبا یورش می برید. این یک استراتژی بسیار خطرناک است و مهاجم فقط در صورت داشتن مزیت رقابتی باید از آن استفاده کند.

به طور مثال هنگامی که کوکاکولا نوشابه رژیمی ارایه داد، پپسی نیز محصول مشابهی روانه بازار نمود.

حمله جناحی Flank

حمله جناحی زمانیست که یک شرکت چالش پذیر به نقاط کور و ضعیف رقیب حمله می کند. شرکتها این کار را برای اطمینان از موقعیت خود در بازار انجام میدهند.

ال جی به سایر تولیدکنندگان تلویزیون های رنگی در بازار روستایی هند حمله کرد. به این ترتیب ال جی به اولین مارک در هند تبدیل شد که بازار روستایی را هدف قرار می داد. این شرکت دریافت که بازار روستاها نه تنها نسبت به قیمت آگاهی دارد ، بلکه کیفیت را درک می کند. آنها در صورت برطرف كردن مشكلات حاضرند هزينه بيشتري براي محصول بپردازند.

محاصره کردن

هنگام حمله به رقبا بر اساس نقاط ضعف و قدرت باید با توانمندی کامل عمل کرده و هیچ خطایی از خود برجای نگذارید.

پلتفرم های تجارت الکترونیکی معمولا از محاصره استفاده نموده و به تمام نقاط ضعف و قوت پلتفرم رقیب حمله می کنند. هدف آنها به دست آوردن سهم بازار و شکست دادن رقیب است.

حمله گذرگاهی یا حمله فرعی

در این استراتژی تهاجمی یک شرکت از طریق فناوری به رقبا حمله می کند. در این حالت شرکت محصولی ابتکاری روانه بازار کرده و بخشی جداگانه ایجاد می نماید. شرکتهای دیگر به زودی از این نوآوری کپی خواهند کرد، اما تاثیر حمله تا مدتها ادامه دارد.

یکی از مثالهای جالب در این راهبرد، واکمن می باشد. این محصول که توسط شرکت سونی در سال ۱۹۷۹ روانه بازار شد به چنان موفقیت دست یافت که شرکت ۴۰۰ میلیون دستگاه از آنرا فروخت.

بازاریابی چریکی یا گوریلی

بازاریابی چریکی زمانی است که یک شرکت تغییرات کوچک و مفیدی ایجاد کند. تغییرات مکرر تاثیر زیادی بر بازار می گذارد. یک تجارت کوچک جدید ابتدا به محبوبیت می رسد، پس از آن باید تبادل و کاهش قیمتها را فراهم کند.

آنچه باعث موفقیت استراتژی تهاجمی میشود.

یک استراتژی تهاجمی موفق باید مراحل زیر را در نظر داشته باشد.

  • یک شرکت باید در مدت زمان بسیار کوتاهی به پذیرش محصول برسد. محصول باید نو و نوآورانه باشد.
  • با ایجاد پیشنهادات ضدرقابتی می بایست رقابت را کاهش داد.
  • میبایست منابع مورد نیاز برای تولید و مقابله در دسترس باشند.
  • باید برنامه اقتضایی برای حفاظت از موقعیت خود داشته باشید.

اگر دوره سود طولانی نیست، به معنای آن است که رقبا توان مقابله با شما را دارند. بنابراین باید بیشتر دقت کنید. شرکتهای با تجربه نقاط ضعف رقبا مانند مشتریان ناراضی و تکنولوژی قدیمی را هدف می گیرند. شرکتهای جدید و جاه طلب از استراتژی تهاجمی برای به دست آوردن مزیت از بازار و تقویت جایگاهشان استفاده می کنند.

مطالب مرتبط

موج کوه / باشگاه ورزشی موج

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

برچسب ها

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن