استراتژیبدون دسته بندی

تاکتیک چیست؟ {انواع تاکتیک کدام است؟}

در این مقاله ابتدا به تعریف تاکتیک می پردازیم. سپس درباره تاکتیک نظامی صحبت خواهیم کرد. بعد از آن نیز ویژگی های تاکتیک و کاربردهای آن در سیستم های نظامی، کسب و کار و سیاست را تبیین می کنیم.

تاکتیک چیست؟

تاکتیک یک عمل مفهومی یا یک سری اقدامات کوتاه مدت با هدف دستیابی به یک هدف کوتاه مدت می باشد. این عمل می تواند به عنوان یک یا چند کار خاص اجرا شود. اصطلاح تاکتیک معمولا در زمینه های تجاری، اعتراضات، نظامی، ورزش یا سایر فعالیتهای رقابتی کاربرد دارد. این واژه از ریشه یونانی به معنای هنر چیدمان مشتق شده است.

فروشگاه موج کوه

تاکتیک نظامی چیست؟

واژه نامه نظامی وزارت دفاع امریکا سطح تاکتیکی را چنین تعریف می کند:”سطح جنگی که در آن نبردها و درگیری ها برای دستیابی به اهداف نظامی تعیین شده به واحدهای تاکتیکی یا گروههای وظیفه تفویض می گردد. فعالیت ها در این سطح به ترتیب مرتب شده است.”

به عنوان مثال، اگر هدف کلی پیروزی در جنگ علیه یک کشور باشد، یک استراتژی می تواند تضعیف توانایی ملت دیگر در جنگ با نابودی پیشگیرانه نیروهای نظامی آنها در نظر گرفته شود. در حالی که تاکتیک های درگیری ممکن است اقدامات خاص انجام شده در مکانهای خاص را توصیف کنند.

کاربرد نظامی تاکتیک

در حوزه نظامی، یک واحد مانند یک لشکر، از تاکتیک نظامی برای اجرای یک ماموریت خاص و دستیابی به هدف یا پیروی به سمت هدفی مشخص استفاده می کند.

اصطلاحات تاکتیک و استراتژی غالبا با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند: تاکتیک ها وسیله واقعی برای دستیابی به هدف هستند، در حالی که استراتژی برنامه کلی مبارزات است که ممکن است شامل الگوهای عملیاتی پیچیده، فعالیت و تصمیم گیری حاکم بر اجرای تاکتیکی باشد.

تاکتیک در دنیای کسب و کار

تاک تیک های استراتژیک آن دسته از فعالیت هایی هستند که مربوط به تحرکات روزمره یک شرکت برای بهبود سهم خود در بازار، قیمت گذاری رقابتی، خدمات مشتریان یا سایر جنبه ایجاد مزیت رقابتی می باشند. تاکتیک ها ملاحظات کوتاه مدت در نحوه استقرار منابع برای پیروزی در یک نبرد هستند. اینها در خدمت اهداف و ارزش های بلندمدت قرار خواهند گرفت.

تاک تیک ها شامل زمان میشوند.

کسب و کارها به طور روزانه از روشهای مختلفی برای منافع کوتاه مدت استفاده می کنند. تصمیم برای متمرکز کردن کارمندان به منظور صرفه جویی در هزینه های پشتیبانی می تواند تاکتیکی برای کاهش هزینه ها باشد تا بتوان پول بیشتری برای کمپین تبلیغاتی شرکت صرف کرد. از اینها به ممنظور تاثیرات فوری بهره گرفته میشود.

تاکتیکها با شرایط محلی مرتبط می گردند.

تاکتیک تعدیلهایی است که یک شرکت در شرایط محلی انجام می دهد. وقتی تقاضای ناگهانی در منطقه ظاهر شود، یک شرکت هوشمند ممکن است برای پاسخگویی به این تقاضا از روشهایی مانند کمپین تبلیغاتی و قیمت گذاری جذاب در کوتاه مدت استفاده کند.

تاک تیک ها اغلب تغییر می کنند.

سرعت تغییر تاکتیکی بسیار بیشتر از اهداف بلندمدت است. تاکتیکهایی که موثر نباشند، بلافاصله کنار گذاشته میشود. از تاکتیکهای موثر تا زمانی که شرایط اجازه می دهد، استفاده خواهد شد. این درحالیست که شرکت به اهداف بلندمدت و چشم انداز خود پایبند است.

تاکتیک توسط دکترین کنترل میشود.

یک شرکت باید دستورالعملهایی برای استفاده از تاکتیک ها تنظیم کند. سیاست و خط مشی شرکت باید گزینه های تاکتیکی مدنظر را بر اساس ارزش ها و منافع بلندمدت شرکت محدود نماید.

تاکتیک های سیاسی

تاکتیکهای سیاسی زیر مجموعه ای از رفتار سیاسی است که توسط یک بازیگر اجتماعی برای تاثیرگذاری بر سایر بازیگران مورد استفاده قرار میگیرد. کسب منافع شخصی در پی تاکتیکهای سیاسی مورد استفاده در سازمان با تاکتیکهای نفوذ متفاوت است، اما شباهت های زیادی با هم دارند.

انواع مختلفی از تاکتیکهای سیاسی در سازمان وجود دارد. برخی از اینها مشروع و بعضی دیگر نامشروع هستند. البته در هر صورت اینها قسمتی از واقعیت سازمانی را تشکیل می دهند. از جمله این تاکتیک ها می توان به: خشنود سازی، شبکه سازی، مدیریت اطلاعات، مدیریت برداشت و ایجاد ائتلاف اشاره کرد.

تفاوت استراتژی و تاکتیک

هر دو اصطلاح استراتژی و تاکتیک از یونان باستان نشاءت گرفته اند و بیشترین ارتباط را با هنر جنگ داشتند. استراتژی بر این زمینه متمرکز است که چگونه می توان از تعاملات رزمی برای دست یافتن به اهداف استفاده کرد. تاکتیک ها نحوه استفاده از نیروهای نظامی برای دست یابی به این اهداف را توصیف می کنند. در این مطلب به تعریف و بررسی تفاوت استراتژی و تاکتیک می پردازیم. برای مطالعه بیشتر در این رابطه به لینک زیر مراجعه کنید:

مطالب مرتبط

باشگاه ورزشی موج / موج کوه

۱.۲/۵ - (۱۰ امتیاز)

برچسب ها

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن