بازاریابیکسب و کار
موضوعات داغ

آشنایی با اصول بازاریابی

یک استراتژی اثربخش بازاریابی می تواند به معنای تفاوت بین فروش موفق یک محصول یا نادیده گرفته شدن توسط مشتریان باشد. بازاریابی توسط اتحادیه بازاریابی امریکا به عنوان”فعالیت ، یک مجموعه از فرآیندها و نهادها برای خلق ، ایجاد ارتباط ، انتقال و تبادل ارزشهای ارایه شده به مشتریان، شرکا، مصرف کنندگان و جامعه می باشد.” در ادامه با اصول بازاریابی که مهمترین موارد بیان شده در این حیطه هستند، آشنا خواهید شد.

به دلیل اهمیت بازاریابی مدیران همواره در پی ایجاد استراتژی بازاریابی هستند. این رهبران چهار مورد را به عنوان اصول بازاریابی در قلب استراتژی کسب و کار قرار میدهند. این اصول همچنین به عنوان چهار “پی” بازاریابی شناخته میشوند.

فروشگاه موج کوه

اصول بازاریابی یا آمیخته بازاریابی

محصول

محصول شامل یک سرویس یا کالا برای پاسخگویی به نیازهای مشتری میباشد. همه محصولات در طول یک چرخه عمر منطقی قرار می گیرند و برای بازاریابان و مدیران اهمیت دارد که این دوره را درک کنند. توسعه یک محصول سودآور به معنای آن است که آنان از عملکرد بالای آن اطمینان یافته ، و بتوانند از طریق آن به ارزش مادی دست یابند. آنچه که در اینجا اهمیت دارد این است که بازاریابان باید دانش عمیق پیرامون محصولی که به بازار ارایه میدهند داشته باشند.

قیمت

اصول بازاریابی

قیمت به عوامل متعددی بستگی دارد. هزینه تولید، دموگرافی مشتری، تقاضای محصول، تصویر برند و تاریخ همه بر قیمت محصول تاثیرگذار هستند. برای مثال اگر هزینه تولید یک محصول ۱ دلار باشد و هزینه انتقال آن به مشتری نیز ۱ دلار در نظر گرفته شود، مجموعه این دو عدد به معنای کف قیمت تمام شده محصول خواهد بود، که بر اساس استراتژی های قیمت گذاری بایست قیمت بالاتر از مشتری بر اساس سایر عوامل موثر درخواست شود.

مکان

مکان به عنوان یکی دیگر از اصول بازاریابی به نقطه فروش اشاره دارد. این اصل می تواند از فروشگاههای فیزیکی تا فروشگاههای آنلاین متفاوت باشد. برای مثال، یک وب سایت می تواند به گستره از لوازم و خدمات را به طیف گسترده ای از مشتریان بفروشد. مکان همچنین می تواند به معنای موقعیت واقعی یک محصول درون یک فروشگاه یا وب سایت و نیز نحوه دسترسی به محصول اشاره کند.

ترفیع یا پروموشن

این اصل از بین اصول بازاریابی از طرف عامه مردم گاها با کل بازاریابی اشتباه گرفته میشود. ترفیع شامل استراتژی های ارتباطی با مشتری و تکنیک های فروش مانند تبلیغات ، پروموشن های فروش، روابط عمومی و آفرهای ویژه میشود. استفاده از یک مکانیسم خاص در اینجا ارتباط با محصول ، نوع قیمت گذاری و نوع مشتری خواهد داشت. نهایتا ، پروموشن به معنای چگونگی ارتباط دادن محصولات با مشتریان میشود.

اصول مدیریت بازاریابی

در منابع دیگر موارد زیر به عنوان اصول مدیریت بازاریابی برشمرده شده اند:

  • تمرکز بر نیاز مشتریان
  • رقابت فقط در بازارهای پیشرو : به معنای انتخاب درست بازار مناسب.
  • در نظر گرفتن محصول به عنوان راه پاسخگویی به نیاز مشتریان.
  • در نظر گرفتن بازاریابی به عنوان فلسفه فعالیت کل شرکت.
  • تعیین تفاوت ساختاری بین بازارهای مختلف.
  • جهت گیری پیرامون تغییر روندها در بازار و مشتریان.

بیشتر بدانید

موج کوه / باشگاه موج

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

برچسب ها

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن