اقتصاد

پیامدهای تورم در اقتصاد و زندگی(۶ مورد اصلی)

تورم به عنوان “حرکت عمومی قیمت کالاها و خدمات به سمت بالا در یک اقتصاد” تعریف می شود. به عبارت دیگر، با افزایش هزینه خرید، زندگی گرانتر می شود. جالب است بدانید که تورم همیشه بد نیست و حتی حدی از آن می تواند خوب باشد. البته که تورم بالا دارای تاثیرات منفی در اقتصاد است. در این مقاله به معرفی برخی از مهمترین پیامدهای تورم پرداخته ایم.

چرا تورم بد است؟

به طور کلی تورم برای یک اقتصاد بد تلقی می شود.

فروشگاه موج کوه

وقتی هزینه‌های کالاها و خدمات افزایش می‌یابد، کیف پول همه کمی گیر کرده است. ممکن است زمانی که سبد مواد غذایی عادی شما شروع به گران شدن می کند، اثرات تورم را برای خود مشاهده کرده باشید. از اولین پیامدهای تورم می توان به کوچک شدن سفره مردم عادی اشاره کرد.

اما واقعیت این است که افزایش هزینه‌ها لزوماً با افزایش دستمزدها برابری نمی‌کند، که باعث می‌شود بسیاری از خانوارها در سراسر کشور با زمان‌های چالش برانگیز مواجه شوند که تورم در حال افزایش است. به طور معمول، کسانی که درآمد پایین یا درآمد ثابت دارند.

روند هزینه ها می تواند قیمت ها را حتی بیشتر کند. و بازارها می توانند به کندی به تقاضاهای در حال تغییر مصرف کنندگان برسند. به عنوان مثال، بازار مسکن با وجود کاهش فروش، همچنان شاهد افزایش قیمت مسکن است.

چرا مقداری تورم خوب است؟

تورم همیشه چیز بدی نیست. از سوی برخی از مراجع اقتصادی تورم ۲% به عنوان نرخ تورم سالم در نظر گرفته می شود. هدف از این اقدام حفظ رشد اقتصادی با سرعتی سالم است.

پیامدهای تورم چیست؟

اگرچه ممکن است به نظر برسد که این روند بر بودجه شما تأثیر می گذارد، تورم اغلب تأثیرات گسترده ای در سراسر اقتصاد دارد. بیایید شایع ترین اثرات افزایش نرخ تورم را بررسی کنیم.

قدرت خرید از دست رفته

بارزترین مورد از پیامدهای تورم از دست دادن قدرت خرید است. از آنجایی که قدرت خرید کاهش می یابد، بسیاری تأثیرات آن را روی بودجه خود احساس می کنند. اما آنهایی که درآمد کم یا درآمد ثابتی دارند، اغلب بیشترین احساس را دارند.

نرخ بهره بالاتر

افزایش نرخ تورم باعث می شود سیستم بانکی برای هماهنگی با شرایط ایجاد شده نرخ بهره را بالا ببرد. این مورد می تواند روی همه کسب و کارها تاثیر بگذارد، چرا که شما همیشه سرماگذاری در یک کسب و کار را با میزان نرخ بهره ای که می توانید دریافت کنید مقایسه می نمایید.

قیمت های بالاتر برای همه چیز

وقتی همه چیز گران تر است، کیف پول ها به مشکل می خورند. به هر حال، زندگی بدون وسایل اولیه مانند غذا یا برق غیرممکن است. اما با افزایش هزینه‌ها، تامین هزینه‌های زندگی دشوارتر می‌شود.

افراد مسن تر و کم درآمد اولین کسانی هستند که گزش قیمت های بالاتر را احساس می کنند. اما در نهایت، تورم راه خود را در زنجیره درآمد افزایش می دهد و شروع به تهدید شرکت ها یا حتی کل صنایع می کند.

رشد اقتصادی کند می شود

بانک مرکزی در قبال افزایش تورم از سیاست انقباضی پولی استفاده می کند. در این زمان عرضه پول کم شده، اعتبارات گرانتر می شوند و الزامات دریافت اعتبارات هم سختتر خواهد شد.

باز هم، مصرف کنندگانی که به دنبال خرید عمده هستند، این را یک چالش می دانند. از آنجایی که اکثر آنها برای خرید عمده نیاز به اعتبار دارند، این امر باعث کندی اقتصاد می شود.

اقدامات ضد تورمی می تواند باعث رکود شود

تورم یک تهدید بزرگ برای اقتصاد است. اما از آنجایی که بانک مرکزی تلاش می کند بازار را با سیاست های پولی و افزایش نرخ بهره تنظیم کند، گاهی اوقات بیش از حد اصلاح می شود. اگر بازار برای اقدامات بانک مرکزی آماده نباشد، این می تواند به معنای کاهش رشد اقتصادی کشور شود. احتمال این اتفاق در پی سیاست های انقباضی حدود یک چهارم است که معمولا به عنوان انقباض شناخته می شود. اما اگر این اتفاق برای دو فصل متوالی رخ دهد، به طور کلی شروع یک رکود محسوب می شود.

افزایش رشد، اشتغال در کوتاه مدت

افزایش تورم باعث کاهش پس‌انداز می‌شود، زیرا قدرت خرید پس‌انداز را در طول زمان کاهش می‌دهد. این چشم انداز می تواند مصرف کنندگان را به خرج کردن و مشاغل را به سرمایه گذاری تشویق کند.

در نتیجه، بیکاری اغلب در ابتدا با افزایش تورم کاهش می یابد. مشاهدات تاریخی همبستگی معکوس بین بیکاری و تورم منجر به توسعه منحنی فیلیپس شد که این رابطه را بیان می کند. حداقل برای مدتی، تورم بالاتر می‌تواند تقاضا را تحریک کند و در عین حال هزینه‌های نیروی کار تعدیل‌شده با تورم را کاهش دهد و به افزایش شغل دامن بزند.

با این حال در نهایت، تورم بلندمدت و مزمن به رکود دامن می زند باعث افت اقتصاد خواهد شد.

منابع: quickenloans / investopedia

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن