کسب و کارمدیریت

چگونه کارت بازرگانی بگیریم؟

روش دریافت کارت بازرگانی چیست؟ روش و فرایند گرفتن کارت بازرگانی چیست و کارت بازرگانی برای چه کسانی صادر می‌شود؟ اگر در حوزه تجارت مشغول فعالیت باشید و به داشتن کارت بازرگانی نیاز دارید در این مطلب به فرایندهای گرفتن کارت بازرگانی و مدارک موردنیاز می‌پردازیم.

هرکسی که به صادرات و واردات مشغول باشد به کارت بازرگانی نیاز دارد. این کارت به‌عنوان یک سند هویتی برای احراز اطلاعات در شبکه بانکی، وزارتخانه و دستگاه‌های مربوطه مثل گمرک و اتاق بازرگانی به کار می‌رود.

فروشگاه موج کوه

قوانین کلی کشور این‌گونه حکم می‌کنند که برای هر مجوز حقیقی و حقوقی جهات صادرات و واردات کالا، به این کارت نیاز است. باید اشاره کرد که بین کارت بازرگانی‌های حقیقی و حقوقی تفاوت چندانی وجود ندارد و بیشتر در مورد کالاهای موردنظر دولت قوانین برای این دو نوع کارت تفاوت دارند.

کارت بازرگانی در کجا به کار می‌آید؟ 

از زمانی که در بانک مرکزی برای انتقال ارز درخواستی داده می‌شود یا مراحل ثبت سفارش را انجام می‌دهید به کارت بازرگانی نیاز دارید تا زمانی که محصول وارداتی خود را از گمرک ترخیص می‌کنید. کارت بازرگانی به‌عنوان مجوز و شماره شناسایی شخص برای انجام تجارت تلقی می‌شود.

راهنمای درخواست کارت بازرگانی

  1. در قدم اول باید در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند ثبت‌نام کنید. برای این کار باید مشخصات حقیقی و حقوقی موردنظر را علاوه بر کد اقتصادی اظهار کنید. در این مرحله باید فرم‌هایی را پرینت گرفته و بعد از پرکردن دوباره بارگذاری کنید.
  2. پس از اظهار و بارگذاری اطلاعات مرحله بررسی غیرحضوری توسط اتاق مربوطه انجام می‌شود.
  3. شرکت در کلاس‌های آموزشی باتوجه‌به مدرک متقاضی انجام می‌شود. متناسب با مربوط بودن رشته تحصیلی و میزان تحصیلات، برای متقاضیان کلاس‌هایی از 2 تا 15 ساعت برگزار خواهند شد.
  4. گواهی بانک مبنی بر حُسن اعتبار بانکی حساب‌جاری
  5. فرم تعهدنامه دریافت کارت بازرگانی و تصدیق امضا توسط دفاتر اسناد رسمی
  6. گواهی مفاصاحساب مالیاتی آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی

مدارک موردنیاز جهت تشکیل پرونده صدور کارت بازرگانی اشخاص حقوقی و حقیقی

  1. اصل اظهارنامه ثبت‌نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکت‌ها رسیده باشد.
  2.    (فقط برای اشخاص حقوقی) در خصوص شرکت‌های با مسئولیت محدود ارائه تقاضانامه ثبت شرکت‌های داخلی و شرکت نامه رسمی که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت‌ها باشد الزامی است. در خصوص شرکت‌های سهامی خاص و عام اظهارنامه ثبت شرکت‌های سهامی خاص یا عام که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت‌ها باشد الزامی است.
  3. اصل گواهی عدم سوءپیشینه که از زمان صدور آن ۶ ماه بیشتر نگذشته باشد
  4. فرم دال (تکمیلی از وب‌سایت به همراه مهر و امضا و متقاضی و گواهی امضا توسط دفتر اسناد رسمی)
  5. ارسال سیستمی گواهی موضوع ماده ۱۸۶ مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی در سال جاری از طرف سازمان امور مالیاتی مربوطه
  6. روزنامه رسمی تأسیس و تغییرات شرکت تا تاریخ درخواست
  7. اصل کارت ملی برای اشخاص حقیقی و اصل کارت ملی مدیرعامل برای موارد حقوقی
  8. اسکن و بارگذاری عکس تمام‌رخ ساده رنگی با پشت زمینه سفید
  9. اصل مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم متوسطه) و معادل مدارک خارج از کشور
  10. اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
  11. داشتن حداقل سن ۲۳ سال تمام
  12. ارائه اصل سند مالکیت یا اجاره‌نامه محضری یا املاکی شرکت به آدرس دفتر مرکزی، برای اشخاص حقوقی
  13. ارائه مدرک تولیدی معتبر از وزارتخانه معتبر (در صورت نداشتن پروانه کسب تولیدی)
  14. اصل گواهی بانک مبنی بر تأیید حساب‌جاری به نام متقاضی و نداشتن هرگونه چک برگشتی به همراه اصل دسته‌چک
  15. ارائه کد اقتصادی و یا تأییدیه پیش ثبت‌نام در سایت tax.gov.ir

در پایان باید اشاره کرد که کارمندان دستگاه‌های دولتی (تمام‌وقت) نمی‌توانند برای درخواست این کارت اقدام کنند. همین‌طور حداقل مدرک مورد پذیرش هم دیپلم است. برای شرکت‌های حقوقی باید اشاره کرد که حضور مدیرعامل در کلاس‌های آموزشی بر اساس مدرک تحصیلی الزامی است. همچنین برای مراحل اصل نمودن مدارک نیز حضور مدیرعامل الزامی است.

تجار محترم درصورتی‌که نیاز به واردات محصولی دارند و امکان تمدید کارت بازرگانی یا درخواست مرتبط را ندارند می‌توانند از خدمات سپاهان همراه استفاده کنند و درخواست واردات خود را از طریق شرکت بازرگانی سپاهان همراه ثبت کنند. سپاهان همراه با سابقه طولانی در زمینه واردات، حمل‌ونقل و ترخیص کالا در خدمت بازرگانان محترم است.

مطالب مرتبط

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن