مدیریت

کار گروهی چیست و فواید کار گروهی کدامند؟

کار گروهی دروازه حرکت از خوب بودن به سمت عالی بودن است. مدیریت یا رهبر در صورت درک درست این مفهوم خواهد توانست به سمت تعالی حرکت کرده و سازمان خودش را در مسیر درستی هدایت نماید. در این مقاله به تعریف کار گروهی می پردازیم. سپس فواید و چالش های آن را بررسی خواهیم کرد.

کار گروهی چیست؟

به گفته BusinessDictionary.com، کار گروهی «فرایند کار مشترک با گروهی از افراد به منظور دستیابی به یک هدف است. کار تیمی اغلب بخش مهمی از یک تجارت است، زیرا اغلب لازم است همکاران به خوبی با یکدیگر همکاری کنند و در هر شرایطی بهترین تلاش خود را انجام دهند. کار تیمی به این معنی است که افراد سعی می کنند با استفاده از مهارت های فردی خود و ارائه بازخورد سازنده، علی رغم هر گونه درگیری شخصی بین افراد، همکاری کنند.

فروشگاه موج کوه

کار گروهی به معنای از خودگذشتگی است. روی هدف نهایی تمرکز می کند. کار گروهی بر این مفهوم است که کل بزرگتر از مجموع اجزای آن است. این تبیین ایده کلاسیک “یک به علاوه یک برابر است با سه” می باشد. شخصیت ها و مجموعه مهارت ها متفاوت است که می تواند درگیری شخصی ایجاد کند. با این حال، زمانی که کل تیم بر انجام کار بزرگ تمرکز می کند، تفاوت های اعضای تیم به نقاط قوت و اهداف برآورده می شود و حتی از آنها فراتر می رود.

مبنای کار گروهی

وقتی افراد با هم همکاری می کنند، برای رسیدن به یک هدف مشترک با هم کار می کنند. بنابراین، اساس کار تیمی یک هدف مشترک است. اگر هر یک از اعضای تیم برنامه متفاوتی داشته باشد، همکاری دشوار خواهد بود و دستیابی به اهداف بسیار دشوارتر خواهد شد. اطمینان حاصل کنید که تیم شما برای کار با یکدیگر و همکاری موثر با تعیین دقیق اهداف به طور منظم تنظیم شده است. جلسات مکرر با هر یک از اعضای تیم داشته باشید تا مطمئن شوید که آنها اهداف تیم شما را درک کرده و با آنها مطابقت دارند. اگر یکی از اعضای تیم تلاش می کند تا خود را با اهداف تیم شما هماهنگ کند، دلیل آن را بیابید. تمام تلاش خود را برای حل تضاد منافع و تعیین اهداف انجام دهید. کنار گذاشتن افرادی که اهدافشان با گروه یکسان نیست، قسمتی از کار است.

فواید کار گروهی : اهمیت کار گروهی در سازمان

در ادامه به برخی از مهمترین فواید کارگروهی به نقل از peoplegoal می پردازیم:

افزایش خلاقیت

کار گروهی افراد را از طیف گسترده ای از پیشینه ها گرد هم می آورد که به تجربیات مختلف دسترسی دارند، که زمینه بسیار مناسبی برای طوفان فکری و حل خلاقانه مشکلات ایجاد می کند. کار تیمی می تواند به کارمندان اجازه دهد تا از موانع عبور کرده و راه حل های خلاقانه ای برای مشکلات ارائه دهند.

مهارت های مکمل

کار با نقاط قوت یکدیگر باعث می شود تیم شما موثرتر از زمانی که به تنهایی کار می کنید، باشد. دسترسی به مجموعه مهارت های دیگر کارکنان یکی از مزایای بزرگ کار گروهی است. شما ممکن است در زمینه تفکر مفهومی بدرخشید، در حالی که یکی دیگر از همکاران ممکن است استاد برنامه ریزی تیم باشد، و دیگری در هنگام ارائه سخنرانی پیشرفت کند.

پشتیبانی شبکه

یک محیط تیمی مثبت برای موفقیت هر کسب و کاری ضروری است و کارکنان باید احساس راحتی کنند که برای حمایت و راهنمایی به یکدیگر تکیه کنند. این به آن‌ها اجازه می‌دهد تا روی هدفی که در دست دارند متمرکز بمانند و با کمک دیگران، اهداف را به طور مؤثرتری تکمیل کنند.

حل تعارض

اهمیت کار تیمی در محل کار نیز در ایجاد مهارت های حل تعارض سالم تقویت می شود. کار تیمی به این معنا نیست که هرگز اختلاف نظر نداشته باشید. با این حال، یک تیم قوی می‌تواند با توجه به نگرانی‌های یکدیگر و همکاری با یکدیگر برای رسیدن به یک راه‌حل مورد توافق، با احترام مخالفت کند.

جذب استعدادها

تیم ها استعدادها را جذب می کنند. کارمندان Millennials و Gen-Z برای همکاری بیش از رقابت ارزش قائل هستند، آنها جذب شرکت هایی می شوند که کار گروهی را در فرهنگ سازمانی خود ایجاد می کنند.

خدمات بهتر

بهبود کار گروهی نیز در خدمات ارائه شده به مشتریان منعکس می شود. به طور کلی، مردم تمایل دارند از شرکت هایی با کارمندان ناراضی دوری کنند و ترجیح می دهند با سازمان هایی تجارت کنند که کارمندان آنها اخلاق کاری قوی و روحیه تیمی نشان می دهند.

ایجاد شغل

اهمیت کار گروهی در محیط کار بر افراد نیز منعکس می شود. با همکاری با دیگران در تیم خود، می توانید دانش مجموعه مهارت های آنها را به دست آورید، و می توانید از آنها بیشتر بیاموزید تا مجموعه مهارت های خود را بسازید. این به شما چشم انداز ایجاد شبکه حرفه ای خود را با اتحادهایی می دهد که به طور بالقوه می توانند به فرصت های بزرگتر و بهتری منجر شوند.

ریسک پذیری

بسیاری از کسب‌وکارها به ریسک‌پذیری متکی هستند و کارکنانی که به تنهایی کار می‌کنند به‌طور قابل‌توجهی نگران ریسک‌پذیری می باشند، گویی که ایده‌ای از بین می‌رود، آنها به تنهایی باید مقصر باشند. این به نوبه خود می تواند کارمندان را از به اشتراک گذاشتن ایده های بالقوه پیشگامانه جلوگیری کند. بنابراین، اگر بتوانید پایه‌هایی را برای همکاری یک تیم در هنگام ریسک‌پذیری فراهم کنید، تحسین و سرزنش نیز بین تیم پخش می‌شود. علاوه بر این، این حس موفقیت مشترک به ارتباطات داخلی کمک می کند.

ارتباطات بهبود یافته

برای موفقیت هر پروژه تیمی، بسیار حیاتی است که هر یک از اعضای تیم با سایر اعضای گروه ارتباط برقرار کرده و با آنها مشورت کند تا هیچ کس در مورد هر تصمیمی که گرفته شده احساس ناامیدی نداشته باشد و همه موافق باشند. اگر این امر به طور منظم آشکار شود، تصمیم گیری کلی و ارتباطات درون یک سازمان به شیوه ای مفیدتر انجام می شود.

تقسیم کار

یکی از بزرگترین مزایای کار گروهی این است که اغلب تقسیم کار صورت می پذیرد، بنابراین به جای اینکه مجبور باشیم تمام جنبه های یک پروژه را به صورت جداگانه بررسی کنیم، هر فرد فقط باید با یک جنبه از آن سر و کار داشته باشد. کارهای کوچکتر به زمان و تلاش کمتری برای تکمیل نیاز دارند، بنابراین کار در یک تیم حجم کار را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

بزرگترین چالش کار گروهی چیست؟

بسته به نوع گروه و البته مسیر اهداف یا نوع سازمان چالش های پیش روی کار گروهی می تواند متفاوت باشد. با این همه یکی از مهمترین چالش ها در سازمانهای ایرانی عدم اعتماد است که شاید ریشه اصلی آن در خود مدیریت باشد. برای ایجاد اعتماد باید از خودمان شروع کنیم و هزینه کسب اعتماد دیگران را بپردازیم. برخی از مهمترین چالش ها در یک تیم به شرح زیر هستند:

  • نقشها و وظایف مبهم: لازم است هر کسی وظایف خود را بداند.
  • کمبود هدف: حتی تندروترین سفینه های فضایی هم به هدف نیاز دارند.
  • توانمندی های متفاوت و متناقض
  • شخصیت های ناسازگار
  • عدم اعتماد
  • اهداف مبهم و نامشخص: هدف باید قابل اندازه گیری و ارزیابی باشد.
  • خوآگاهی پایین: این چالش می تواند به ضعف عمومی تیم و کار گروهی منجر شود. در حقیقت، هاروارد بیزینس ریویو کشف کرد که ۹۵ درصد افراد معتقدند که خودآگاه هستند، اما در واقع تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از این افراد خودآگاه هستند.
  • ارتباطات ضعیف
  • تعارضات حل نشده و غیرکارکردی: باید از تکنیک های مدیریت تعارض استفاده کرد.
  • رهبری و مدیریت ضعیف
  • عدم درگیر شدن اعضا در تیم

۴.۱/۵ - (۴۵ امتیاز)

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن