مدیریت

چگونه مدیریت داشته باشیم؟ ۱۰ راهکار کلیدی

حتی اگر عنوان شغلی شما شامل “مدیر” نباشد، این احتمال وجود دارد که مجبور شوید در دوره ای از شغل خود برخی وظایف مدیریتی را انجام دهید. در این نوشته به صورت اجمالی به سوال “چگونه مدیریت داشته باشیم” پاسخ خواهیم داد.

به طور خلاصه، کارکنان شما کسانی هستند که چشم انداز شما را به واقعیت تبدیل می کنند و وظیفه شما این است که مطمئن شوید که آن را به طور موثر انجام می دهند.

فروشگاه موج کوه

اما مدیر مؤثر بودن چیزی بیش از این است که کارکنان خود را به کار سخت‌تر یا کارآمدتر سوق دهید. اجبار کارمندان به کارکردن به روشی خاص می‌تواند باعث ایجاد رنجش، حتی بی‌وفایی شود، در حالی که نرمی بیش از حد می‌تواند منجر به عادت‌های بد، تنبلی یا بی‌حوصلگی شود. هیچ سبک مدیریتی “درستی” وجود ندارد، زیرا هر کارمند و شرکت یک دیدگاه فردی دارد.

اما برخی از روش های جهانی “اشتباه” برای مدیریت وجود دارد. با پیروی از این ۱۰ قانون “طلایی” مدیریت موثر از آنها دوری کنید:

چگونه مدیریت داشته باشیم:

ثابت قدم باشید

این اولین قانون است زیرا در مورد بسیاری از قوانین دیگر صدق می کند. قبل از اینکه رویکرد مدیریتی شما موثر باشد، باید سازگار باشد. شما باید هر بار که رفتارهای یکسانی ظاهر می شوند، پاداش دهید، وقتی رفتارهای مشابهی ظاهر می شوند، از آنها جلوگیری کنید و با هر یک از اعضای تیم خود با دیدی برابر و همسطح رفتار کنید.

تمرکز بر وضوح، صحت و دقت در ارتباطات

نحوه ارتباط شما با تیم خود می تواند موفقیت نهایی شما را تعیین کند. هنگام انتقال دستورالعمل‌ها، جمع‌بندی مجدد جلسات یا صرفاً انجام به‌روزرسانی‌های شرکت، برای وضوح، دقت و کامل بودن ارتباطات خود تلاش کنید. این برای هر رسانه دیگری صدق می کند، چه به معنای ارتباط حضوری، ایمیل یا تماس تلفنی باشد. وضوح، صحت و دقت بهترین راه برای جلوگیری از ارتباط نادرست و حفظ تیم خود در مسیر درست است.

هدف کار تیمی را تعیین کنید.

اگر می خواهید اعضای تیمتان با هم کار کنند، از آنها بخواهید که برای هدفی با هم کار کنند. تعیین اهداف فقط برای بخش یا یک فرد ذهنیت محدودی را ایجاد می کند و اعضای تیم را مجبور می کند که منزوی بمانند. در عوض، به کارکنان تمرکز و هدف واحد بدهید تا با هم الهام بخش باشند.

به طور عمومی به کار سخت پاداش دهید و آنرا به رسمیت بشناسید.

هنگامی که یکی از اعضای تیم شما کاری استثنایی انجام می دهد، به او پاداش دهید – با یک جایزه، یک جایزه کوچک یا حتی فقط یک تشخیص صدا. این کار را جلوی گروه انجام دهید. به گیرنده مورد نظر احساس خوبی می دهد و به بقیه تیم نشان می دهد که کار سخت پاداش دارد. تنها اخطار به قانون اول برمی گردد: در پاداش های خود ثابت قدم باشید تا با رفتارهای سلیقه ای شناخته نشوید.

نمونه باشید.

شما به عنوان مدیر و رهبر باید از نظر رفتار خود الگو باشید. اگر دیر حاضر شوید، تیم شما کمتر وقت شناس خواهد بود. اگر به راحتی اعصاب خود را از دست بدهید، دیگران در کنترل احساسات خود دچار مشکل می شوند. تلاش کنید تا ایده‌آل خود باشید، به خصوص در مقابل تیم.

هرگز با “یک اندازه مناسب برای همه” پیش نروید.

تیم شما متشکل از افرادی با ترجیحات، نقاط قوت، ضعف و ایده های منحصر به فرد است. هرگز از رویکرد مشابهی برای ایجاد انگیزه، تشویق یا شکل دادن به همه آنها استفاده نکنید. روی افراد تمرکز کنید و رویکرد خود را متناسب با هر یک سفارشی نمایید.

تا حد امکان شفاف بمانید.

شفافیت یکپارچگی شما را به عنوان یک رهبر نشان می‌دهد و با تک تک اعضای تیم شما اعتماد ایجاد می‌کند. اگر در مورد چیزی دروغ بگویید یا اطلاعاتی را دریغ نکنید، می توانید روابط خود و احترامی را که به عنوان یک رهبر از آن استفاده می کنید به خطر بیاندازید.

همه نظرات و عقاید را تشویق کنید.

هرچه افراد بیشتری داشته باشید که فعالانه در بحث ها شرکت کنند و در تلاش برای بهبود سازمان باشند، بهتر است. هرگز یکی از اعضای تیم را به خاطر ابراز نظر محترمانه مورد تنبیه قرار ندهید – حتی اگر مخالف دیدگاه اصلی شما باشد یا به خوبی فکر نشده باشد. رد کردن افراد به دلیل ابراز نظر باعث ایجاد رنجش می شود و افراد را از به اشتراک گذاشتن افکار جدید خود منصرف می کند.

به مردم کمک کنید از کار لذت ببرند.

برای جذاب کردن کار نیازی به میز بیلیارد یا لغو کد لباس ندارید. می توانید با عناصر جدیدی مانند ناهار غافلگیرکننده، یک اتاق استراحت اختصاصی یا حتی گفتگوهای معمولی با کارگران خود، روز کاری را لذت بخش تر کنید. به افراد خود کمک کنید از آمدن سر کار لذت ببرند، و آنها بهترین کار خود را برای شما انجام خواهند داد.

گوش دهید و سوال بپرسید

اگر کسی با سبک مدیریتی شما موافق نیست یا هدایت شرکت را دوست ندارد، آن شخص را ساکت نکنید. گوش کنید. و از کل تیم خود سؤال کنید: نظر شما در مورد این چیست؟ چه حسی در مورد آن داری؟ این گفتگوی باز شناسایی فعالانه مشکلات و همکاری با یکدیگر را برای ایجاد یک محیط سودمند برای دو طرف آسان تر می کند. همچنین باعث می شود که کارکنان شما احساس قدردانی و تایید کنند.

مطالب مرتبط با “چگونه مدیریت داشته باشیم”

منبع: entrepreneur

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن