بازاریابی

راهنمای برچسب گذاری محصولات در تجارت الکترونیک

در تجارت الکترونیک، برچسب گذاری محصول باید سازگار، به روز و دقیق باشد تا امکان جستجو و کشف محصول مرتبط و تجربه مشتری بی عیب و نقص را فراهم کند. این راهنما شما را راهنمایی می کند که چگونه دقیقاً این کار را انجام دهید.

جذب خریداران به وب سایت شما یک چیز است. واداشتن آنها به داشتن یک تجربه عالی، کشف محصولات مورد نظر، تکمیل خرید و حتی یافتن اقلام جدیدی که نمی دانستند می خواهند، چیز دیگری است. و صادقانه بگویم، دومی کوهی سختر برای بالا رفتن است. اما اگر برچسب های محصول قوی و یک فرآیند کلی کارآمد و استراتژیک برای برچسب گذاری محصول برای تجارت الکترونیک دارید، برای موفقیت آماده خواهید شد.

فروشگاه موج کوه

چرا داده های محصول در تجارت الکترونیک اهمیت دارد؟

در اوایل سال ۲۰۱۷، اکونومیست اعلام کرد که داده ها «نفت جدید» است، A.K.A. با ارزش ترین منبع دستیابی به اهداف تجارت الکترونیک شما به چندین متغیر بستگی دارد، اما داده های محصول پایه ای است که شما را برای برنده شدن آماده می کند.

با خرید آنلاین مشتریان بیشتر، برندها و خرده فروشان باید سفرهای خریدی راحت و در دسترس را ایجاد کنند که خواسته ها و نیازهای خریداران را برآورده کند.

با این حال، گفتن این کار آسان تر از انجام آن است، به خصوص اگر هزاران SKU دارید. موجودی بزرگ به معنای صفحات وب‌سایت متعدد و فرصت‌های زیادی برای خریداران است که گم شوند، ناامید شوند و از آن خارج شوند.

اینجاست که داده ها وارد عمل می شوند. فراداده محصول شما حاوی اطلاعاتی درباره تمام اقلامی است که در موجودی خود دارید. معمولاً شامل تصاویر، عناوین، نام‌های تجاری، ویژگی‌ها (سبک، رنگ، برش، و غیره)، قیمت‌ها، توضیحات، انواع، در دسترس بودن و موارد دیگر است. با افزودن تمام این اطلاعات به کاتالوگ خود، می توانید محصولات خود را مدیریت کرده و آنها را به گونه ای نمایش دهید که برای مشتریان خود شهودی باشد، حتی زمانی که تعداد زیادی کالا در انبار دارید.

عواقب نداشتن اطلاعات محصول و مدیریت کاتالوگ چیست؟

با داده های ثابت، دقیق و دقیق محصول، مدیریت کاتالوگ ساده و کارآمد می شود. شما می توانید محصولات خود را سازماندهی کنید و آنها را در یک سلسله مراتب ساختار دهید و همچنین به راحتی گروه بندی محصولات مرتبط را برای خریداران و اهداف تجاری خود ایجاد کنید.

با این حال، وقتی داده‌های محصول ناقص، ناسازگار یا نادرست است، تجربه مشتری شما در کنار قابلیت‌های مدیریت موجودی انبار شما آسیب می‌بیند.

۱) تجربه ضعیف جستجو و کشف محصول

یکی از اولین کارهایی که خریداران هنگام بازدید از یک وب سایت انجام می دهند، استفاده از موتور جستجو است، خواه جستجوی متنی یا تصویری باشد. دریافت نتایج جستجوی نامربوط یا ناکافی به دلیل داده های ناهماهنگ محصول منجر به تجربه منفی مشتری می شود. به عنوان مثال، اگر یک خریدار «شلوار جین آبی» را جستجو کند و تنها چند نتیجه دریافت کند زیرا اکثر شلوارهای جین موجود در موجودی شما با برچسب «جین دریایی» یا «جین نیلی شلوار جین» برچسب‌گذاری شده‌اند، احتمالاً به نفع یکی دیگر از آن‌ها خارج می‌شوند.

۲) زنجیره تامین شکسته

داده های محصول و کاتالوگ برای اطلاع رسانی پیش بینی تقاضا و مدیریت موجودی حیاتی هستند. برای برندها و خرده‌فروشانی که روزانه تعداد زیادی SKU وارد و خارج می‌شوند، مشاهده دقیق آنچه در پشت صحنه اتفاق می‌افتد – تا بهترین جزئیات محصول – ضروری است. در غیر این صورت، داده های اشتباه منجر به هدر رفتن منابع و اقلام فروخته نشده در انبارها می شود. به عنوان مثال، اگر یک تاپ محبوب اطلاعات محصول را از دست داده باشد، درک آنچه در مورد آن بسیار محبوب است دشوار است: یقه؟ چاپ؟ درک داده های پشت فروش به ایجاد یک استراتژی موجودی آگاهانه تر کمک می کند.

۳) شالوده شکننده برای تحول دیجیتال بیشتر

تقاضاهای مصرف کننده در حال تغییر سریع، رقابت فزاینده و فناوری های پیشرفته، محرک هایی برای برندها و خرده فروشان برای نوآوری مداوم هستند. با پایگاه شکننده ای از داده های سازمان دهی نشده محصول، پیاده سازی راه حل های دیجیتال جدید به یک فرآیند خسته کننده و پیچیده تبدیل می شود، زیرا شما در حال ایجاد داده های جدید در بالای یک پایه شکسته هستید.

برچسب گذاری محصول برای تجارت الکترونیک: اصول

برچسب‌گذاری محصول فرآیند افزودن داده‌ها به محصولات شما است، از جمله ایجاد، تخصیص و مدیریت برچسب‌ها (یا «تگ») برای هر محصول برای توصیف، طبقه‌بندی و ساختار موقعیت آن در موجودی شما. همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، این برچسب‌ها یا فراداده محصول شامل همه چیز از نام تجاری، رنگ، اندازه، نوع، سبک، موارد استفاده و موارد دیگر است. این فرآیند معمولاً توسط یک تیم بازرگانی انجام می‌شود که معمولاً مسئولیت دسته‌بندی، طبقه‌بندی و نمایش همه اقلام موجود در فهرست برند را بر عهده دارد.

چرا برچسب گذاری محصول مهم است؟

در تجارت الکترونیک، برچسب گذاری محصول باید سازگار، به روز و دقیق باشد تا امکان جستجو و کشف محصول مرتبط و تجربه مشتری بی عیب و نقص را فراهم کند. برچسب‌های توصیفی باعث می‌شوند محصولات و وب‌سایت شما در موتورهای جستجوی خارجی نمایش داده شوند و یافتن آنچه را که به دنبال آن هستند از طریق جستجو در سایت، پیمایش منو و فیلترها برای خریداران آسان می‌کند.

با ارائه درکی از ویژگی‌های محصول که خریداران به سمت آن گرایش پیدا می‌کنند، برچسب‌گذاری دقیق محصول همچنین راه را برای توصیه‌های شخصی دقیق‌تر محصول باز می‌کند و تجربه مشتری را افزایش می‌دهد.

در نهایت، وقتی نوبت به سمت عملیات می‌رسد، برچسب‌گذاری محصول به درستی انجام شده، گزارش‌های دقیقی از فروش، هزینه‌ها و تقاضا و عرضه محصول برای مدیریت بهینه موجودی تضمین می‌کند.

مشکلات رایج برچسب گذاری محصول برای تجارت الکترونیک چیست؟

در حالی که فرآیند برچسب‌گذاری محصول برای تجارت الکترونیک می‌تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد، هزینه‌هایی نیز به همراه دارد، و مشکلات زیر معمولاً توسط برندها و خرده‌فروشان با آن مواجه هستند:

زمان‌بر و مقیاس‌پذیری سخت: برای خرده‌فروش‌ها و بازارهایی با صدها هزار کالا، از جمله از شرکای شخص ثالث، برچسب‌گذاری دستی محصول زمان و تلاش زیادی می‌برد که به راحتی می‌تواند به بخش‌های دیگر کسب‌وکار هدایت شود. نه تنها این، بلکه با تغییر سریع موجودی، کار هرگز انجام نمی شود.

پرهزینه: با انباشته شدن SKU ها، خرده فروشان اغلب مجبورند کارکنان بیشتری را برای تکمیل فرآیند برچسب گذاری محصول استخدام کنند. در غیر این صورت، شما با خطر کندی در ارائه محصولات به بازار مواجه می شوید که می تواند بر فروش تأثیر بگذارد، به ویژه برای کالاهای مد روز یا فصلی.

ناسازگار و ناقص: همگام سازی تعداد فزاینده ای از دسته بندی های محصول، مدل ها، سبک ها و ویژگی ها از منابع متعدد، به موقع و به طور مداوم، یک کار بزرگ و پر زحمت است. هنگامی که محصولات به اشتباه یا به طور متناقض برچسب گذاری می شوند، مترادف ها یا اصطلاحات موضوعی که معمولاً در جستجوها استفاده می شوند همراه با فروش احتمالی را از دست می دهید.

چگونه بر چالش های برچسب گذاری محصول با هوش مصنوعی غلبه کنیم؟

برچسب گذاری دستی محصول یکی از موانع عمده ای است که خرده فروشان برای باز کردن فرصت ها برای بهبود تجربه مشتری باید بر آن غلبه کنند. خوشبختانه، پیشرفت‌های هوش مصنوعی، به‌ویژه هوش مصنوعی بصری، راه‌حلی برای رایج‌ترین تله‌های برچسب‌گذاری محصول ارائه می‌کند.

هر محصول در یک کاتالوگ حاوی حداقل یک تصویر است که ویژگی های متعددی را نشان می دهد که یک مورد را منحصر به فرد می کند. هوش مصنوعی بصری قادر است این تصاویر را اسکن کرده و جزئیات درون آنها را شناسایی کند و مسیر جدیدی برای برچسب گذاری دقیق و کارآمد محصول ایجاد کند.

برچسب گذاری خودکار محصول برای تجارت الکترونیک چگونه کار می کند؟

از آنجایی که هوش مصنوعی تصویری تصاویر را با دقتی شبیه انسان درک می‌کند، یک راه‌حل برچسب‌گذاری خودکار محصول با استفاده از این فناوری می‌تواند هر عنصر را در یک تصویر محصول مشخص تجزیه کند، آنها را دسته‌بندی کند و با متادیتای اضافی برچسب‌گذاری کند. به عنوان مثال، اگر یک ژاکت چرمی به صورت دستی به عنوان یک ژاکت دوچرخه‌سواری برش خورده و مشکی برچسب‌گذاری شود، هوش مصنوعی بصری می‌تواند برچسب‌های جدیدی مانند سخت‌افزار نقره‌ای، آستر قرمز و سبک معمولی را اضافه کند و توضیحات دقیق‌تری از مورد ایجاد کند.

علاوه بر این، از آنجایی که به برچسب‌گذاری دستی متکی نیست، برچسب‌گذاری محصول با قابلیت هوش مصنوعی بصری را می‌توان تقریباً فوراً برای موجودی‌های انبوه انجام داد و از ثبات در کاتالوگ و برچسب‌گذاری موارد جدید در زمان واقعی اطمینان حاصل کرد.

مزایای کلیدی برچسب‌گذاری خودکار محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی چیست؟

به عنوان ستون فقرات سایت تجارت الکترونیک شما، دریافت داده های محصول و برچسب گذاری درست شما را برای موفقیت آماده می کند:

نتایج جستجوی دقیق تر: ارتباط خریداران با محصولات دقیقی که به دنبال آن هستند، زمانی که از اصطلاحات مشابه شما برای توصیف اقلام استفاده نمی کنند، دشوار است. برچسب‌گذاری محصول مبتنی بر هوش مصنوعی تضمین می‌کند که آن‌ها به طور مداوم آنچه را که به دنبال آن هستند، پیدا می‌کنند، حتی زمانی که مترادف‌ها یا جستارهای موضوعی را وارد می‌کنند (یعنی «لباس مهمانی» یا «تاپ تابستانی») زیرا هر محصول دارای ویژگی‌ها و مترادف‌های اضافی زیادی است. با ارائه مرتبط‌ترین نتایج به خریداران با هدف خود، نه تنها تجربه مشتری را بهبود می‌بخشید، بلکه درآمد حاصل از جستجو را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهید.
تجارب شخصی سازی شده بهتر: شخصی سازی تجارت الکترونیک سنتی به داده های اولیه محصول، داده های جمعیت شناختی و داده های رفتاری برای ارائه توصیه ها متکی است. با داده های اضافی محصول ارائه شده توسط هوش مصنوعی بصری، خرده فروشان پتانسیل ایجاد توصیه های دقیق تر را دارند، زیرا آنها درک عمیقی از جزئیاتی خواهند داشت که خریداران را به سمت اقلام خاص می کشاند.
بهره وری بهبود یافته: خودکار کردن فرآیند برچسب گذاری زمان و منابع را آزاد می کند و در عین حال خطای انسانی را کاهش می دهد.
مدیریت کاتالوگ و موجودی بهینه شده برچسب های محصول مبتنی بر هوش مصنوعی به شما بینشی در مورد عملکرد محصولات و ویژگی های آنها می دهد. می‌توانید بدانید که کدام محصولات سریع فروخته می‌شوند، کدام سبک‌ها و جزئیات بیشتر در حال افزایش است، و کدام را باید منتقل کنید. با بهبود ظرفیت پیش بینی، می توانید تصمیمات آگاهانه تری بگیرید که ضایعات را به حداقل می رساند و از تولید بیش از حد جلوگیری می کند.

مطالب مرتبط

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دکتر مهدی جباریان

دکتر مهدی جباریان دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشاور و مدرس حوزه استراتژی و مدیریت mahdi.jabarian@ut.ac.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن